четвъртък, май 23, 2024
Home Лайфстайл Новото BMW Серия 7

Новото BMW Серия 7

BMW води луксозния сегмент в нова ера, подчинена на иновациите в областта на устойчивостта и дигитализацията. С новото BMW Серия 7 най-успешният производител на премиум автомобили в света осигурява насочени към бъдещето възможности за наслада на най-високо ниво от радостта от шофирането, уникалния комфорт при пътуване и дигиталните изживявания. В центъра на тази нова интерпретация е BMW i7.

Смяната на поколенията на върха на моделната гама на BMW е свързана с нова дефиниция на лукса, фокусирана върху човека, неговото съзнание, неговите потребности и неговите емоции. Освен присъствието, елегантността и изключителното премиум качество, то олицетворява преди всичко прогресивно отношение, което се характеризира с иновации с пряко въздействие върху потребителското изживяване, цялостната свързаност и образцова устойчивост. По този начин новото BMW Серия 7 е насочено към светоусещането на модерна целева група, която се изправя пред предизвикателствата си с ангажираност и отговорност и използва индивидуалната мобилност като възможност да изживее уникални моменти във всекидневието и по време на пътуване.

Символ на новаторски потенциал  и крайъгълен камък в  актуалната моделна офанзива
С външния си дизайн, както и с оформлението на интериора новото BMW Серия 7 е символ на един модерен, концентриран върху същественото стил. Фокусираният върху типичните за марката елементи дизайн на предната част на моделите на BMW от луксозния сегмент осигурява ясна диференциация от другите моделни семейства на марката. Иновативните елементи на оборудването като BMW Theatre Screen, мултисензорното изживяване BMW iDrive с най-новото поколение на системата за управление BMW Operating System 8, както и BMW Curved Display и Асистентът за маневриране за автоматизирано паркиране и маневриране подчертават напредничавия характер на луксозните лимузини. Иновативни импулси за максимален уют в интериора освен разширения пространствен комфорт поставят и уникалната In-Car-Entertainment система и опцията Executive Lounge с оптимизирана позиция за почивка, както и новаторското оборудване на интериора BMW с комбинация от  Individual кожа Merino и кашмир.

45 години след дебюта на BMW Серия 7 седмото поколение на модела отново е най-модерният и иновативен автомобил в луксозния сегмент. В същото време новият модел впечатлява с уникална в сегмента цялостна автомобилна хармония. BMW Серия 7 за пореден път се превръща в символ на иновативния потенциал на BMW Group.

Портфолио от задвижващи системи съобразено с пазарните особености  производствена локация с богати традиции
Новото BMW Серия 7 е проектирано изцяло наново за особено взискателни целеви групи на глобалния автомобилен пазар. Това се вижда и от портфолиото от задвижващи системи, съобразени със спецификите на различните пазари – с ексклузивни предложения за Китай като най-важен пазар, и дизеловия модел за Европа.

По отношение на пространствения комфорт новото поколение на луксозните лимузини на BMW се издига до ново измерение. За разлика от своите предшественици новото BMW Серия 7 ще се предлага само във версията с дълго междуосие на каросерията, което гарантира максимален пространствен комфорт на задната седалка. Различните аспекти на неговия характер се дефинират чрез специфичните дизайнерски елементи и вариантите на задвижването. Гамата на новото BMW Серия 7 вече включва и модели на марките BMW i и BMW M, които могат да се използват за интензивно подчертаване на техните разнообразни характеристики, от елегантни, модерни и устойчиви до подчертано спортни и динамични.

За пръв път за новото BMW Серия 7 се предлага избор както от двигатели с вътрешно горене и Plug-in хибридни системи, както и напълно електрическо задвижване. Разнообразието в портфолиото от задвижванията е базирано на модернизираната гъвкава автомобилна архитектура и е изражение на глобално ориентираната стратегия за новото издание на BMW Серия 7. По този начин BMW Group взема предвид индивидуалните нужди на клиентите, инфраструктурните условия и законовите разпоредби на всички релевантни пазари по света. В Европа въвеждането на модела първоначално се осъществи само с BMW i7. Непосредствено след това гамата се допълва с модел с дизелов двигател и 48-волтова технология Mild-Hybrid, както и Plug-in хибридни модели. Сред тях е и първият BMW M Автомобил с редови шестцилиндров бензинов двигател и Plug-in хибридно задвижване. По-късно ще има избор и между други варианти на напълно електрическия модел BMW i7, сред тях и бъдещият върхов модел BMW i7 M70 xDrive. 

Моделите на новото BMW Серия 7, също както и техните предшественици, ще се произвеждат в завода на BMW Group в Динголфинг. Най-голямата производствена мощност на компанията в Европа съчетава традициите и бъдещето. Тя е и центъра за компетентност на BMW Group за производството на компоненти за електрически задвижвания. Високо интегрираното електрическо задвижване и високоволтовата батерия на BMW i7 също се произвеждат там. В Динголфинг на една и съща поточна линия се произвеждат автомобили с двигатели с вътрешно горене, с Plug-in хибридни системи и с напълно електрическо задвижване. Освен напълно електрическите BMW iX и новото BMW Серия 7 там се сглобяват и луксозните спортни автомобили на BMW Серия 8 и моделите на BMW Серия 5.

Две BMW M модификации  на базата на новото  BMW  Серия 7
В световен мащаб гамата от модели на новото BMW Серия 7 ще бъде допълнена с два BMW M варианта с електрифицирано задвижване. Още през пролетта на 2023 година ще дебютира новото BMW M760e xDrive (среден разход на гориво: 1,2 – 1,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 26,9 – 25,8 кВтч/100 км; CO2 емисии: 28 – 25 г/км според WLTP; данни според NEDC: – ) с мощност 420 кВт/571 к.с. и въртящ момент 800 Нм. За особено вълнуващи ускорения електромоторът осигурява временен Boost с допълнителна мощност до 30 кВт/40 к.с. Специфичният за M дизайн на екстериора и интериора включително изпускателна система с характерните двойни ауспухови накрайници от двете страни с индивидуална геометрия подчертава динамичните характеристики на BMW M автомобил с Plug-in хибридна технология.

Бъдещият върхов модел на моделното семейство, новото BMW i7 M70 xDrive (среден разход на електроенергия според WLTP: 26,4 – 21,2 кВтч/100 км; CO2 емисии: 0 г/км; данни според NEDC: – ), което се очаква по-късно през 2023 година, ще има чисто електрическо задвижване с два електромотора на предната и задната ос. Неговата задвижваща система ще развива максимална мощност от значително над 600 к.с. и максимален въртящ момент над 1 000 Нм. Най-мощният модел на BMW за обществените пътища ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. (Данните за мощността, динамиката и разхода на енергия на BMW i7 M70 xDrive са прогнозни на базата на актуалното развойно ниво на автомобила и включват временния Boost.)

Уникално цифрово изживяване при шофиране с новите  BMW iDrive и  BMW Operating System 8
Радостта от шофирането, комфортът при пътуване и потребителското изживяване в новото BMW Серия 7 до голяма степен се формират от последните иновации в областта на цифровизацията. Новото BMW Серия 7 предлага новото мултисензорно изживяване при шофиране BMW iDrive с най-новото поколение на операционната система BMW Operating System 8. С напълно дигиталния BMW Curved Display, иновативния BMW Interaction Bar, разширените възможности на BMW Intelligent Personal Assistant, както и допълнителните My Modes, новата версия на BMW Head-Up дисплея и изобразяваният за пръв път на информационния дисплей зад волана Augmented View интуитивният диалог между водача и автомобила се издига до нови измерения.

Уникално изживяване на задните седалки осигурява подвижният BMW Theatre Screen на тавана – 31,3-инчов 32 : 9 панорамен дисплей с разделителна способност 8К, който превръща втория ред седалки в ексклузивен частен киносалон. Водачът и пътникът до него за пръв път могат да ползват YouTube Video-On-Demand-Streaming на контролния дисплей. Високоскоростната свързаност на новото BMW Серия 7 се осигурява от монтираните в автомобила 5G антени.

Нова дефиниция на сигурността: новото  BMW Серия 7 като  BMW брониран автомобил.

Вече се разработва и брониран автомобил на базата на новото BMW Серия 7, който се очаква да допълни гамата през 2023 година. Със изцяло новата си и уникална в сегмента интегрирана защитна концепция бронираният вариант на модела отговаря на специалните изисквания на службите за защита на официални лица и частните клиенти с особено високи изисквания към сигурността.

В основана на разработката на новото BMW Серия 7 като брониран автомобил е залегнала създадената от BMW Group иновативна концепция за защита. Това гарантира изключително висок стандарт на безопасност в съчетание с характерните за новото BMW Серия 7 високо ниво на комфорт в интериора, както и динамика на управлението и комфорт на возене. Интегрираната разработка и производство в специален производствен процес в завода на BMW Group в Динголфинг гарантират, че с бронираните автомобили на базата на новото BMW Серия 7 ще бъдат поставени нови стандарти.

От март 2023 г. всички модели от гамата BMW Серия 7 ще се предлагат с допълнителни опции за индивидуализация на екстериора и интериора. Сред новите постъпления е външно лаково покритие BMW Individual Frozen Tanzanite Blue металик. Освен това клиентите ще могат да комбинират ексклузивната двуцветна боя BMW Individual със специални лакови покрития BMW Individual. Добавена е и M Merino кожа с ексклузивни елементи в Taupe Grey/Night Blue и Caramel/Atlas Grey и BMW Individual Merino кожа/кашмир вълна с ексклузивни елементи в Black/Grey, които гарантират особено стилен интериорен дизайн.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Доц. Ангел Кунчев: До 10 дни очаквам да сме на прага на грипна епидемия

Грипната вълна е започнала. На прага на епидемия ще бъдем след една, две седмици. Развитието на болестта е според очакваното, така както...

Заболеваемостта от Covid-19 e водеща сред вирусите в България

Над 2 месеца заболеваемостта от Covid-19 се повишава и вече е значителна и водеща, като в момента у нас се разпространява предимно...

Лекарите отново могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта

От днес лекарите могат да изписват антибиотик и на хартиена рецепта, а пациентите да го купуват по този начин от аптека. Дългоочакваните...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Николай Денков: Целта е България да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 г.

Какви са следващите стъпки, за да увеличим шансовете България да постигне своята цел – да стане член на еврозоната от 1 януари...

Доц. Ангел Кунчев: До 10 дни очаквам да сме на прага на грипна епидемия

Грипната вълна е започнала. На прага на епидемия ще бъдем след една, две седмици. Развитието на болестта е според очакваното, така както...

Мехмед Дикме: Почетният председател на ДПС започва да се страхува от Пеевски

Партията отдавна не е политическа, а бизнес организация“, коментира бившият член на ДПС Мехмед Дикме. "Не познавам лично г-н...

Ще бъде ли одобрен спот биткойн ETF и какво се очаква за криптовалутите през 2024 г.

Началото на 2024 г. донесе малък рекорд за криптопазара – цената на биткойна премина 45 хил. долара. Този възход се свързва с...