събота, май 4, 2024
Home Спорт Лос Анджелис сложи край на серията на Мемфис от 11 поредни победи,...

Лос Анджелис сложи край на серията на Мемфис от 11 поредни победи, шампионът на НБА Голдън Стейт си тръгна с успех от Кливланд

Лос Анджелис Лейкърс победи Мемфис със 122:121 и прекъсна серията на гостите от 11 поредни победи. Денис Шрьодер се превърна в основния герой за Лейкърс, след като вкара тройка 7.6 секунди преди края и открадна топка при последната атака на противника.

Лейкърс изоставаха със 107:114, преди да направят серия от 15:7 в последните минути и да измъкнат победата, която е 21-а за тях в 46 мача. Въпреки поражението пък, Мемфис е на върха в Югозападната дивизия с 31/14.

Шрьодер, който завърши срещата с 19 точки, отне топката от Дезмънд Бейн около централната линия на терена, тръгна към коша на противника и беше фаулиран при отбелязването на кош. След това реализира и един наказателен удар, за да изведе своите с точка напред.

След като срещата беше спряна с тайм-аут 1.9 секунди преди края, Брандън Кларк вкара един наказателен удар за Мемфис, но пропусна втория. При отскока от таблото, топката попадна в Бейн, който обаче я загуби за радост на Лейкърс.

Ръсел Уестбрук беше водещ реализатор за домакините, завършвайки с 29 точки, леБрон Джеймс има 23 днес. За Мемфис Джа Морант вкара 22, Кларк и Тайс Джоунс с по 20 всеки също допринесоха.

Голдън Стейт победи със 120:114 Кливланд като гост с 32 точки на Джордан Пуул. Играчите на Голдън Стейт имаха като цяло доста сериозна успеваемост в стрелбата и вкараха 23 тройки, въпреки че звездата им Стеф Къри прекара мача приоритетно на пейката.

Дай Джеръм наниза 22 точки за защитаващите титлата си Уориърс в петото им поредно гостуване. С баланс 23/23 те заемат 2-ото място в Тихоокеанската дивизия, докато Кливланд е 2-и в Централната с 28/19.

След поражението с продължение срещу Бостън, треньорът на Голдън Стейт Стив Кър даде почивка на звездата си заедно с някои от другите основни фигури като Дреймънд Грийн, Клей Томпсън и Андрю Уигинс.

Дарайъс Гарланд се отличи с 31 точки за Кавалиърс, които играха без Донован Мичъл, получил разтежение в слабините. Карис ЛаВерт добави 22.

Бруклин Нетс пък надвиха със 117:106 Юта в Солт Лейк Сити с невероятните 48 точки на Кайри Ървинг, включително 21 от тях в последния период на мача. Също така той взе 11 борби, подаде и 6 завършващи подавания. Ник Клакстън добави 20 точки, Ройс О’Нийл остана с 13 пункта и 6 подавания в първия си мач срещу доскорошните си съотборници от Юта.

Лидерът в цялата Западна конференция Денвър победи Индиана със 134:111, като Джамал Мъри записа в първия в кариерата си трипъл-дабъл за деветата поредна победа на тима. За Индиана не игра центърът им Никола Йокич, тъй като има проблеми в подбедрицата на десния крак.

Мъри вкара 17 точки, подаде 14 паса и взе 10 борби под кошовете. Аарън Гордън помогна за победата с 28 пункта, а Майкъл Портър-джуниър остана с 19. За Пейсърс 19 наниза Бенедикт Мадурин.

Друг от водачите на Запад – Сакраменто Кингс се наложи със 118:113 над Оклахома Сити. Новобранецът в Лигата Кийгън Мъри вкара 29 точки и взе 14 топки под кошовете, което е негов личен рекорд през този сезон. Домантас Сабонис записа пък пети трипъл-дабъл през сезона, завършвайки мача с 18 точки, 14 асистенции и 13 рибаунда.

Словенецът Лука Дончич продължава с отличните си мачове и сега вкара 34 точки за Далас, които победиха Маями със 115:90 у дома, за да се затвърди на 3-о място в Тихоокеанската дивизия с 25 победи и 22 поражения. Дончич добави в личната си сметка и 12 рибаунда, компенсирайки отсъстващия заради фрактура Крисчън Ууд.

Източник: Атанас Василев, БТА

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Григор Димитров започва на двойки в Мадрид

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров започва днес участие на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. На двойки той...

Слабак в Англия с голово шоу срещу Арсенал

Лидерът във Висшата лига Арсенал беше изправен до стената, но успя някак си да избегне пълен крах срещу последния Саутхямптън и се...

Чикаго стигна до обрат срещу Торонто в двубой от НБА

Зак ЛаВайн бе най-резултатен с 39 точки, а ДеМар ДеРозан добави 23, за да изведат Чикаго Булс до успех със 109:105 при...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Николай Денков: Целта е България да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 г.

Какви са следващите стъпки, за да увеличим шансовете България да постигне своята цел – да стане член на еврозоната от 1 януари...

Доц. Ангел Кунчев: До 10 дни очаквам да сме на прага на грипна епидемия

Грипната вълна е започнала. На прага на епидемия ще бъдем след една, две седмици. Развитието на болестта е според очакваното, така както...

Мехмед Дикме: Почетният председател на ДПС започва да се страхува от Пеевски

Партията отдавна не е политическа, а бизнес организация“, коментира бившият член на ДПС Мехмед Дикме. "Не познавам лично г-н...

Ще бъде ли одобрен спот биткойн ETF и какво се очаква за криптовалутите през 2024 г.

Началото на 2024 г. донесе малък рекорд за криптопазара – цената на биткойна премина 45 хил. долара. Този възход се свързва с...